Undervisning til pårørende – viden om PTSD
Vi, Louise Skriver Jønsson og Ina Christensen Volder, udbyder nu et undervisningsforløb over tre gange målrettet dig, der er pårørende til en PTSD-ramt.
Du kan være partner, mor eller far, søskende, (voksen) søn eller datter, god ven eller veninde eller have en anden nær relation.
Formidling omkring traumer og PTSD har optaget os begge gennem en længere årrække, og vi ønsker nu at skabe en ramme, hvor vi kan dele vores viden og erfaringer med dig og andre pårørende til PTSD-ramte.
Vi har begge gennem mange år arbejdet med behandling af PTSD; både i privat praksis, i sygehusregi og i ambulant psykiatrisk behandling – og med mange forskellige målgrupper og traumetyper.
Det er i vores møde med klienter blevet tydeligere og tydeligere, hvor vigtigt det er at have fokus på dig som pårørende i arbejdet med PTSD. For støtten fra de nærmeste har stor betydning for, hvordan den PTSD-ramte kommer videre i livet.
At være en vigtig støtte er dog kun et af flere aspekter, hvor det at være pårørende ved PTSD har betydning for dig. Vi hører ofte beskrivelser af, hvor svært, udfordrende og komplekst det kan være at være ”den, der står ved siden af” en PTSD-ramt. Du kan selv blive psykisk påvirket af at se den, du holder af, have det dårligt; måske ved du ikke, hvordan du bedst hjælper den ramte; eller du kan opleve helt andre udfordringer.
Vores håb er, at vi med vores formidling af viden omkring PTSD kan skabe en positiv forskel for ikke blot dig som pårørende, men også for din kæreste, søskende, forælder eller anden nærtstående, der kæmper med PTSD.
Undervisningsforløbet strækker sig over tre torsdag eftermiddage i oktober (2/10, 9/10 og 23/10-25), i tidsrummet 17-18.30.
Vi kommer i forløbet bl.a. omkring:
- hvad er traumer, og hvordan påvirker de os som mennesker
- hvad vil det sige at få en PTSD-diagnose, og hvad er symptomerne på PTSD
- behandlingsformer ved PTSD og hvad vi om, hvad der virker
- den pårørende som social støtte
- reaktioner hos den pårørende selv
- at tage vare på sig selv som pårørende
Det praktiske:
- Vi mødes på Morten Børups Gade 10, 2. sal, 8000 Aarhus C
- Pris: 1600,- Max. antal deltagere: 12.
Undervisningsforløbet gennemføres ved min. 8 deltagere. - Du betaler ved tilmelding og er med din betaling sikret en plads på undervisningsforløbet. Tilmeldingen er bindende efter d. 2/9-25.
- Prisen dækker de tre undervisningsgange. Vi anbefaler, at man deltager hver gang.
For tilmelding – eller hvis du blot vil høre mere – kontakt Ina på mail: psykologinavolder@proton.me, eller på tlf. 2971 8270; på både mail og telefon vender vi hurtigst muligt tilbage.
Om Ina:
Ina har arbejdet med vurdering og behandling af PTSD og andre traume- og belastningsreaktioner i mere end 15 år, i både somatisk og psykiatrisk regi. Hun har stor erfaring med evidensbaserede behandlingsmetoder inden for disse områder, er specialist i psykoterapi og klinisk psykologi samt akkrediteret EMDR-terapeut.
Ina har bl.a. arbejdet med traumereaktioner og PTSD efter seksuelle overgreb, krigsrelaterede traumer, kritisk sygdom, pludselige dødsfald og voldsomme hændelser sket på arbejdspladsen. Senest har hun i flere år haft særligt fokus på forældre til børn med alvorlig sygdom eller funktionsnedsættelse, samt forældre, der mister et barn. Ina er derfor særligt optaget af samspillet mellem tab, sorg og traumer. Hun har en særlig opmærksomhed på betydningen af langvarige og gentagne belastninger, og hvordan det kan indvirke på de reaktioner, man oplever.
Ina har nu egen praksis i Aarhus C.
Hjemmeside: www.ina-volder.dk

Om Louise:
Louise har arbejdet som krisepsykolog gennem de sidste 19 år i både psykiatrien og somatikken med såvel kortere og længerevarende forløb med mennesker, der har været udsat for akutte, pludselige eller længerevarende traumer. Louise er specialist og supervisor i psykotraumatologi og klinisk psykologi samt akkrediteret EMDR terapeut og supervisor.
Louise har arbejdet med traumereaktioner, belastningsreaktioner og PTSD efter kritisk sygdom, dødsfald, incest, opvæksttraumer og overgreb, vold og voldtægt, terror samt arbejdsrelaterede traumer.
Louise har som privatpraktiserende psykolog gennem mere end 10 år primært fokus på behandling af PTSD efter forskellige traumetyper og har særligt indsatsområde ift forældre, der har et kronisk sygt barn, har fået et præmaturt barn eller mistet et barn samt pårørende til PTSD-ramte. Desuden underviser Louise sundhedspersonale, der i deres arbejde møder kriseramte patienter og pårørende samt superviserer kollegaer, der laver traumebehandling.
Hjemmeside: krise-hjælp.dk
